O alertă sanitară a fost emisă, după ce un focar bacterian a dus la spitalizarea a peste 100 de persoane. 

Oamenii au fost infectați cu E-coli, iar specialiștii cred că sursa provine de la un produs alimentar distribuit la nivel național. 

Medicii spun că victimele se recuperează în două săptămâni, însă există și riscul unor consecințe mai grave, în special la copii sau vârstnici. 

Ce este bacteria E-coli: cum se transmite şi cum poate fi prevenită infecţia. Primele simptome

E-coli este o bacterie larg răspândită în natură, care se găsește în mod normal în intestinul omului și animalelor. 

Majoritatea bacteriilor care aparțin acestui gen sunt inofensive, însă exista tipuri de E-coli implicate in producerea de boli diareice și de infecții urinare. 

Prezența acestei bacterii în apă indică poluarea acesteia și trebuie evitat consumul pentru băut și prepararea hranei.

E.coli în Marea Neagră. Avertismentul unui medic pentru toți turiștii care merg pe litoral: există un pericol MAI MARE decât această bacterie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *