Rareș Bogdan subliniază că Trump a câștigat susținerea a milioane de americani, într-un vot „en fanfare”, aducând în discuție triada de succes a acestuia: o economie puternică, un creștinism asumat și o atitudine anti-sistem față de corectitudinea politică dusă la extrem. 

„De ce a câștigat Trump?

În primul rând, a știut cum să le spună oamenilor ceea ce doresc să audă, să le redea încrederea și speranța că fac parte din cea mai puternică națiune a lumii!

Mai eficient, sau mai duios, mai cu tupeu în sensul curajului absolut și asumat. Cu un PR mai bun și aproape nesăbuință genială de a aborda teme tabu pe alte tărâmuri – acea corectitudine politică în numele căreia uităm uneori că suntem oameni, nu babuini sau lăcuste, că ne închinăm și credem în mântuire, în nemurirea sufletului.

Pe urmă, a avut știința de a jigni cumplit, de a se coborî la cel mai de jos nivel pentru a obține cea mai strălucitoare jucărie din acest sistem solar. A lovit devastator, însă cu o agresivitate controlată până în cele mai mici nuanțe ale cuvintelor folosite. Chiar dacă pare incredibil în patria libertăților, oamenii doreau să știe că un “PUTERNIC”, un “REGE” – da, ce ciudățenie – se gândește să le aducă aminte de ce au plecat spre America familiile lor, de ce e măreață, de ce e nemiloasă cu ce-i care-i contestă valorile, principiile și misiunea.

Căci de asta e America teribil de frumoasă: iese dimineața cu pieptul în față și zice: sunt cea mai tare! Iar cei care locuiesc și muncesc și trăiesc acolo știu asta, simt asta, se hrănesc și din asta, “Suntem cei mai tari!”

Iar asta s-a transmis generație după generație.

Sigur, nici doamna Harris nu era decuplată complet de la valori, dar a riscat, iar Trump a știut că mesajul trebuie transmis fără prețiozități, fără chestiuni sofisticate, pe limba oamenilor, direct și clar. Nici doamna Harris n-a militat neapărat împotriva economiei americane, firește, dar PR-ul său n-a știut să o pună în fața tuturor situațiilor dificile pe care le-a fi ridicat Trump. A pornit cu stângul de la început, mizând pe dosarele penale ale republicanului. Ce să spun, mare descoperire! O chestiune care deja era contestată și contestabilă și neclară.

Apoi, a încercat, palid, să-l copieze, dar hei, americanii aveau deja originalul!Iar Trump venea cu o triadă greu de combătut: – economie măreață; – creștinism profund și asumat; – plus corectitudinea politică dusă la extrem, până la absurdități inacceptabile.

Ca să-l învingi pe Trump, care a și jucat la mare artă rolul personajului antisistem care zice tot, nu ocolește nimic, sărind calul intenționat, trebuie să îl scoti din zona de confort. Dar democrații i-au ridicat mingi la fileu. În loc să știe cum gândesc americanii, să-i respecte mai mult, să nu-i facă imbecili sau “gunoieri” pe votanții lui Trump, influencerii au dansat cu grație pe piesa greșită și, vorba cuiva, “om fi noi mulți, dar suntem mult mai mulți ca voi”.

Cine disprețuiește electoratul, cu asta se alege. Nu doar ca a câștigat masiv și peste așteptări votul electorilor este important, vital este ca votul popular l-a luat enFanfare, peste 70 de milioane de americani arătându-i încrederea.

Sigur, sunt extrem de curios cum își va îndeplini promisiunile legate de politică externă, unde a trasat cu grație și claritate câteva soluții prezentate cu toți dinții, unele cel puțin interesante.Vin vremuri! “Make America Great Again” a câștigat inimile și mințile americanilor, să vedem cine reușește acum să proiecteze mai bine în spațiul Carpato-Danubiano- Pontic, “Make România Great Again”! Eu pariez pe General. Unicul General din cursa prezidențială”, a transmis Rareș Bogdan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *