„Pentru prima oară în istoria recentă a României, văd că electoratul a fost mai înțelept decât politicienii. Politicienii au fracturat societatea româneasca pe teme care sunt practic rezolvate în societatea noastră, dar românii au dat un vot de normalitate, în care a izolat partidele extremiste, și au un partid, SOS, care a ajuns în Parlament. În România avem cam 6-8% din populație cu înclinare pro rusă.
Avem și electorat care împărtășește idealurile progresiste, undeva la 10-20%, cu agenda progresistă, dar care a pierdut din votanți, și care au și ei un partid care îi reprezintă și care a luat 12%. Deci, România este în marja normalității. Majoritatea a votat cu partide care cred și sunt apropiate de esența de creștinism. Noi suntem un popor care vrea tată și mamă, nu părinte 1 și părinte 2. Noi suntem în NATO și în UE, suntem o țară occidentală, o chestie care este atacată de grupuri minore din societate. Nu am avut în față o luptă între cei care vor în să fie în UE și cei care nu vor, așa cum a prezentat USR.
„Majoritatea populației vrea în Uniunea Europeană, dar își dorește și un pic de demnitate”
Totuși, majoritatea populației vrea în Uniunea Europeană, dar își dorește și un pic de demnitate. Ceea ce este absolut normal. Vreau ca cei care vin de la partidele normalității să se așeze la masă și acopere această prăpastie din societate. PSD, alături de AUR, PNL și chiar UDMR pot trece peste diferențe ideologice majore care le despart și să dea un guvern care să reprezinte majoritate României. Însă, dacă aceste partide sunt mai preocupate mai mult de ideologia lor, nu de țară, atunci vom merge mai departe cu fragmentarea societății românești. Trebuie să terminăm cu această luptă anormală între noi. România se poate întoarce la momentul anului 1995, atunci când președintele Ion Iliescu a reușit să pună la masa tratativelor toate partidele din România și să stabilească drumul României către NATO și UE. Astăzi, au aceste patru partide au datoria să se așeze la masă și să termine cu lupta românilor contra românilor.
Sigur, trebuie să existe și opoziție, cei cu globalism exagerat, cum e USR, ori pro Moscova, cum e partidul SOS al Dianei Șoșoacă. Aceste partide ale normalității pot duce România mai departe prin echilibru. Dacă nu, vom avea război în continuare între partide, și între liderii de partid, care își vor vedea doar interesul personal și de grup, ceea ce este absolut anormal și este periculos pentru români. Eu cred cuvântul normalitate este cel care trebuie să dirijeze la ora actuală mintea celor care conduc principalele partide din România”, a declarat Miron Mitrea, la Realitatea Plus.