Curtea a stabilit că legea a fost „elaborată cu atenție” pentru a aborda exclusiv controlul exercitat de o entitate străină, făcând parte dintr-o inițiativă mai amplă a Congresului și a președinților anteriori, menită să contracareze o amenințare națională de securitate asociată cu China, scrie BBC.

TikTok și compania sa mamă, Bytedance, au respins în mod constant acuzațiile referitoare la legăturile lor cu guvernul chinez.

Compania a anunțat că va continua lupta, având de gând să se adreseze Curții Supreme a Statelor Unite, în speranța că aceasta va susține dreptul americanilor la libertatea de exprimare, așa cum a făcut în trecut. Reprezentanții aplicației au afirmat că legea se bazează pe „informații eronate” și că o interdicție ar reprezenta o formă majoră de cenzură asupra cetățenilor americani.

BOGPR, regele TikTok din România, se apără: „Este un fals! Nu am finanțat campania lui Călin Georgescu”

Se pare că o victorie a lui Donald Trump în alegerile prezidențiale din 2024 ar putea reprezenta o soluție pentru aplicația TikTok. Deși în timpul primului său mandat a încercat să interzică această platformă, Trump a afirmat că nu va permite ca interdicția să fie pusă în aplicare, iar începutul mandatului său pe 20 ianuarie coincide cu termenul-limită stabilit de lege.

Cu toate acestea, deși Trump dori să ridice interdicția, analiza politică indică faptul că acest lucru ar putea fi un proces complicat, având în vedere nivelul ridicat de sentiment anti-China din Congresul american. Profesorul James Grimmelmann de la Universitatea Cornell afirmă că „apărarea TikTok va reprezenta o provocare majoră”, în contextul presiunilor exercitate de ambele partide pentru a limita utilizarea aplicației.

Comisia Europeană a oferit un ultimatum aplicației TikTok: au la dispoziție 24 de ore pentru a oferi informații despre alegerile din România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *