Localnicii afectați, între frustrare și surprindere
Jeremy și Tammie Roney, proprietarii unei distilerii locale, au fost printre cei mai afectați de această situație neobișnuită. „Este absolut șocant să vezi așa ceva. Nu ne-am fi imaginat vreodată că ne vom trezi cu așa ceva în fața casei noastre”, a declarat Tammie pentru Sky News.
Conform declarațiilor lor, grămada era compusă în mare parte din deșeuri menajere și resturi din construcții. Mai mult, situația a fost amplificată de faptul că singura alternativă de acces – un alt drum care leagă satul de exterior – era închis pentru reparații, lăsând satul complet izolat.
În ciuda dimensiunilor impresionante ale mormanului de deșeuri, autoritățile locale au reușit să îndepărteze cele 30 de tone de gunoaie în doar două zile, deși inițial estimările sugerau că operațiunea va dura cel puțin o săptămână.
Jeremy Roney a menționat că echipele de la consiliul local au inspectat atent deșeurile, în căutarea oricărui indiciu care ar putea duce la identificarea vinovatului. „Au fost găsite teancuri de documente printre gunoaie, ceea ce ne dă speranță că vor reuși să identifice cine a făcut asta”, a explicat el.
Calea de acces către un sat din Anglia a fost complet blocat / Sursa foto – Profimedia
Primele indicii: TIR-uri surprinse în zonă
Consiliul Districtual Lichfield consideră că mormanul de gunoaie a fost aruncat de două TIR-uri care au trecut prin zonă în noaptea de duminică spre luni. O cameră de bord a surprins în trafic două basculante în apropierea drumului blocat, iar autoritățile analizează acum imaginile pentru a confirma suspiciunile.
Locuitorii satului speră că vinovații vor fi trași la răspundere cât mai curând. În același timp, situația a readus în discuție problema abandonării ilegale a deșeurilor, un fenomen în creștere în unele părți ale Marii Britanii. Autoritățile locale au promis măsuri mai stricte pentru prevenirea unor astfel de incidente și sancțiuni dure pentru cei care încalcă legea.
Până atunci, satul din Staffordshire își revine treptat la normalitate, iar locuitorii sunt recunoscători pentru intervenția rapidă care le-a redat accesul la restul lumii.