Din București la Atena sunt aproximativ 1.200 de kilometri. Aproape jumătate din drumul care leagă cele două capitale, cea a României și cea a Greciei, trece prin Bulgaria.
Însă nu Atena e principala destinație a românilor, ci litoralul de la Marea Mediterană. Astfel, cea mai apropiată destinație e Thassos, insulă aflată la doar 600 de kilometri de București. În schimb, cei care aleg să meargă pe insula Creta, au de parcurs aproximativ 1.500 de kilometri. Ambele variante sunt accesibile doar cu feribotul.
Cu mașina, direct, se poate ajunge în zona Halkidiki, sau pe insula Lefkada, de exemplu.
Codul Rutier 2024. O nouă regulă de circulație în sensul giratoriu. Singura bandă care are întotdeauna prioritateCât costă drumul cu mașina până în Grecia?
Costul diferă foarte mult în funcție de zona din care plecați și destinația din Grecia.
Pentru că, dacă plecați din Satu Mare și vreți să ajungeți în Creta, distanța totală e de peste 1.900 de kilometri. Dintre care, 1.500 pe șosea, iar alți 400 pe mare, cu feribotul. Costul traversării mării variază între 35 și 100 de euro de persoană. La acesta se adaugă costul mașinii, care pornește de la aproximativ 70 de euro.
Mai jos, sunt câteva costuri generale, pe care toți șoferii trebuie să le achite, indiferent de destinație.
Vacanță 2024. Ce se întâmplă dacă mergi cu mașina electrică sau cu GPL, în Grecia. Noi reguliCât costă drumul cu mașina până în Grecia:
– Taxa de pod de la Giurgiu: 15 lei
– Vinietă Bulgaria:23 lei un weekend;33 lei o săptămână;69 lei o lună;
– Taxa de autostradă în Grecia: 1-10 lei (0.20 – 2 euro) / porțiune
– Cost carburant / litru:România – 7 lei benzina / 7 lei motorina;Grecia – 9.4 lei benzina / 8.2 lei motorina
Vacanță de coșmar în Grecia pentru o familie de români, după ce mașina le-a fost FURATĂ din parcarea vilei unde erau cazați: „A intrat peste noi in casă”Care este cea mai bună rută
Cea mai populară rută este Giurgiu (România) – Ruse (Bulgaria) – Kulata (Bulgaria) – Kavala (Grecia). Iar din acest punct, se poate merge spre oricare dintre zonele populare de mare din Grecia.
În schimb, cei care vin din nordul și vestul țării, pot merge pe ruta Moravița (România) – Vârșeț (Serbia) – Tabanovce (Macedonia de Nord) – Salonic (Grecia).
Cel mai bun traseu putem spune că este cel care e mai puțin aglomerat. De aceea, înainte de a pleca de acasă, analizați care sunt punctele cele mai aglomerate de trecere a frontierei și care sunt orele „de vârf”.
De asemenea, se poate analiza cu ajutorul Waze sau Google Maps, care e cea mai rapidă rută și cea mai scurtă.
În plus, e bine să țineți cont că e recomandat ca noaptea să nu conduceți în Bulgaria, scrie promotor.ro. Au fost numeroase cazuri în care șoferii au fost atacați și jefuiți pe diferite drumuri din țara vecină. Iar în unele cazuri, atacatorii erau îmbrăcați în polițiști, ceea ce le-a permis să oprească fără probleme mașinile.