Extrema-dreaptă ar putea produce surprize și în Regatul Unit. Încurajat de o ușoară scădere a inflației, premierul, deși avea timp până la sfârșitul anului, s-a grăbit să organizeze alegerile.
Aceasta decizie a fost văzută de mulți ca o încercare de a capitaliza pe o mică redresare economică și de a preveni eventualele dezastre politice ce ar putea apărea dacă situația economică s-ar deteriora din nou. Cu toate acestea, nemulțumirea publicului față de politicile de austeritate și scandalurile recente care au zguduit guvernul conservator ar putea înclina balanța în favoarea laburiștilor.
În timp ce laburiștii promit reforme sociale și economice semnificative, un accent pe servicii publice și o politică externă mai conciliantă, conservatorii au încercat să atragă alegătorii cu promisiuni de stabilitate și continuarea politicilor care, susțin ei, au început să dea roade.
Rishi Sunak, premierul Marii Britanii: „Acum este momentul ca Marea Britanie să-și aleagă viitorul. Să decidă dacă vrem să construim având la bază progresul pe care l-am făcut deja sau să riscăm să revenim în punctul în care nu există niciun plan și nicio certitudine”.
Partidul Conservator, aflat la putere de mai bine de 14 ani, a numit în fruntea Guvernului, în toată această perioadă, cinci premieri.