Marcel Ciolacu a participat, marţi, la lansarea celei de-a 22-a ediţii a lucrării „Carta Albă a IMM-urilor din România”.

”De obicei sunt obişnuit cu lucrurile negre şi sunt obişnuit să vină reproşurile şi ce nu funcţionează”, a declarat Marcel Ciolacu. 

Pemierul afirmă că, la preluarea mandatului, încrederea în Guvern era ”negativă, undeva pe la pe la vreo 72%”: ”O cifră neagră. Era evident în ce direcţie se îndreaptă ţara, o direcţie greşită, în proporţie de 79%, Între timp, lucrurile s-au mai remediat”.

”Este nevoie de o stabilitate politică de 4 ani, de un buget multianual (…) o legislaţie predictibilă şi neschimbabilă pe o perioadă medie şi acest lucru trebuie să-l facem pentru că este trecut în PNRR. Cele mai importante reforme se vor regăsi în Cererea de 4 numărul 4”, a adăugar Marcel Ciolacu.

Premierul afirmă că s-a reuşit ca investiţiile publice să nu fie blocate în ultimii ani, după pandemie, criza energetică, debutul războiului şi creşterea preţurilor.

”Avem o mare problemă – în afară de inflaţie (…) Avem evaziunea fiscală (…) Nu puteam să ne mai uităm în continuare la Ministerul de Finanţe cum continuă acele controale aleatorii (…) ceva empiric, ce nu se mai face niciunde în lume. Există softuri de risc, care-ţi analizează cifrele. Nu trebuie să pleci cu borseta sau gentuţa pe la agenţii economici, aleatoriu, cum îţi să un calculator. Trebuie să te duci după o analiză de risc făcută de inteligenţa artificvială. NU trebuie să avem tone de hârtii şi rapoarte pe care pe urmă şi cei de la ANAF şi MF şi dumneavoastră să le întocmim după nu ştiu ce control (…) Ştoi,. Au deranjat toate modificările fpcute de domnul ministrul Boloş (…) Oameni buni, statul român nu avea nicio informaţie. Statul român lua decizii dacă le lua, bune, după ureche”, a mai declarat premierul.

Acesta a precizat că parte din rezolvarea problemei este digitalizarea.

”Era normal să caut companiile cele mai importante la nivel mondial din aceste sectoare – Microsoft, Google, Oracle – care au venit şi se implică în digitalizarea şi modernizarea sistemului public”, a mai precizat premierul, explicând că fieccare primărie, fiecare minister avea soft propriu şi nimic nu era integrat.

”Aud de măriri de TVA. Este exclus aşa ceva (…) Nu cred că România îşi permite anul viitor să aibă măriri de taxe şi impozite”, a explicat premierul.

”România are nevoie de patru ani de construcţie, de asumare. Asta nu înseamă impozite noi şi taxe noi, fiindcă numai o minte îngustă vine cu impozite şi taxe noi într-o perioadă de dezvoltare (…) Este nevoie cu adevărat de un parteneriat real. Vor trece şi aceste alegeri (…) Vă promit că nu o să iau nicio decizie pe picior (…) Va fi anul cu cele mai mari inbvcestiţii din Romînia şi va fi anul în care, cu certitudine, vom depăşi peste 7% investiţii”,  a mai declarat, în încheiere, Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *