În contextul acestor plângeri, Ministerul Muncii a redirecționat petițiile către Arhivele Naționale, instituția publică responsabilă cu autorizarea și supravegherea deținătorilor privați de arhive, pentru efectuarea unor verificări. În urma acestor controale, s-au identificat cazuri în care sumele cerute pentru eliberarea adeverințelor au fost considerate excesive sau nejustificate.

„Şi noi am avut astfel de petiţii de la pensionari, pe care le-am redirecţionat celor de la Arhivele Naţionale, entitate publică care autorizează şi verifică deţinătorii privaţi de arhive pentru verificări. În urma verificărilor, s-au constatat şi situaţii în care deţinătorii de arhive au calculat un cuantum al costurilor adeverinţelor mai mare sau un cuantum nejustificat. De asemenea, în urma petiţiilor pe care le-am primit de la pensionari, noi am sesizat şi Consiliul Concurenţei astfel încât să verificăm dacă practicile acestea sunt loiale, practicile pe care deţinătorii de arhive le au”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, miercuri seară, la un post TV.

Pensionarii sunt puși să plătească mii de lei pentru adeverințe despre care nu știu dacă-i ajută. Cum sunt batjocoriți seniorii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *