Potrivit rezultatelor parțiale, Ștefănuță figurează cu puțin peste 3% dintre voturi. Rămâne de văzut dacă va atinge pragul de 3,2% necesar pentru independenți.
Politicianul Ștefănuță este din Sibiu, a fost membru în USR din 2019 până în 2023. Cu ajutorul partidului condus de Dan Barna în trecut și acum de către Cătălin Drulă a reușit să bifeze primul mandat la Bruxelles.
În 2023, Ștefănuță a fost ales vicepreședinte în Grupul Verzilor, din PE, după demisia din USR și implicit, din grupul Renew Europe.
Răsturnare de situație: Diana Șoșoacă a intrat în Parlamentul European. Două mandate pentru SOS
„Un vot fără vocea tinerilor este un vot incorect. Încurajez tinerii şi studenţii să voteze masiv în cât mai multe secţii, astfel încât să nu mai fie sabotaţi de lentoarea cu care tratează autorităţile situaţia. Astăzi trebuie să fie despre toată România, nu doar România lor”, a transmis Nicu Ştefănuţă, duminică, potrivit unui comunicat de presă.
Vlad Gheorghe, un alt fost membru USR, candidat independent, ar rămâne în afara Parlamentului European. Gheorghe nu a vorbit despre acest aspect încă, însă a preferat să lanseze critici la adresa lui Cătălin Drulă, fostul coleg de partid.
Cătălin Drulă și-a anunțat demisia de la șefia USR, după eșecul total de la alegeri – VIDEO
„Dacă-şi dădea Drulă demisia când i-am cerut-o, poate dezastrul mai putea fi evitat. Cătăline, dacă pleci, ia-ți şi ‘prietenii’ cu tine. Şi să le înceteze şi contractele-alea”, a notat pe Facebook, Gheorghe.
În PE, PSD+PNL ar urma să aibă 19 mandate, AUR – 6, ADU – 3, UDMR – 2, SOS – 2.
Potrivit datelor de ultimă oră, Nicu Ștefănuță ar avea 3,4%, deci este eligibil pentru PE.