„Dragii mei, bună seara! Așa cum v-am anunțat deja, mi-aș dori să dăm din nou dovadă de unitate pe data de 10 februarie. Este inadmisibil să vedem astfel de creșteri de presuri și în același timp înghețări sau scăderi ale pensiilor și salariilor. Cred că poporul este cel care trebuie să facă piața cu adevărat.

 

Desigur, acest îndemn are un mesaj multiplu. Este nevoie ca noi, poporul, prin deciziile noastre să ajungem să ne reglăm costurile atât în piața agroalimentară cât și în piața energiei, piața muncii, piața imobiliară și, de ce nu, chiar în cea farmaceutică. Deciziile noastre influențează deciziile acestor piețe, care trebuie să depindă ele de noi și nu noi de ele.

 

De aceea, pe 10 februarie este un moment în care să fim solidari cu producătorii români și în care să învățăm să avem demnitate și recunoștință pentru toate cele dăruite nouă de Dumnezeu. Atenție, deci, este un demers nobil. Nu considerați că este un boicot asupra marilor magazine, mai ales că acolo lucrează preponderent român de ai noștri.

 

De aceea vă îndemn sincer ca pe data de 10 februarie să alegeți să vă faceți cumpărăturile cu preponderență din piețe, magazine locale, sătești sau comunale, din fața porții. Iar în orașe încercați să alegeți magazine de cartier. Sigur, invit și clasa politică să participe în mod direct.

 

Asta în eventualitatea că își fac piața singuri. Oricum, contez pe participarea lor, nu pe sabotaj. Sigur, sunt realist și înțeleg că poate nu aveți cum să evitați marile lanțuri multinaționale.

 

De aceea, în acest caz, vă rog ca, măcar pe 10 februarie, peste jumătate din coșul vostru de cumpărături să conțină produse românești. Fructe, legume, lapte, carne, orice găsiți etichetat ca produs în România. În același timp, am o rugăminte și către micile magazine, către cei din piese și către micii producători.

 

Identificați-vă ușor, ca fiind parte din acest demers, prin arborarea steagului României în fața magazinului, a tarabei sau a porții voastre, dacă vindeți cumva la stradă. Dacă nu aveți un steag fizic, lipiți un autocolant sau tipăriți o fotografie cu drapelul nostru și afișați-l așa. Pentru că observăm că drapelul României se arborează o dată sau de două ori pe an în sărbătorile naționale.

 

Uneori, nici chiar atunci. Drapelul României se înalță de fiecare dată când este nevoie să arătăm unitate, demnitate. Și, sincer, vă spun că a trebuit înălțat permanent, zilnic.

 

Să arătăm că, mai presus de orice, noi toți suntem români. Noi suntem poporul. Noi suntem România și noi facem piața în avantajul nostru, nu al altora.

 

Steagurile sus pentru demnitate. Inimele sus pentru România.”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *