Meniul sportivilor de la Jocurile Olimpice din 2024
Chiar și într-o țară cu o reputație bogată în bucătăria tradițională, opțiunile pentru vegetarieni sunt adesea limitate. Decizia de a pune accentul pe plante a fost una îndrăzneață și neconvențională, însă a fost privită cu scepticism de către unii.
„Oamenii au fost cu siguranță surprinși atunci când am propus pentru prima dată un meniu bazat 60% pe plante”, remarcă Philipp Würz, șeful departamentului de mâncare și băuturi pentru Jocurile Olimpice.
Pe lângă aceasta, 80% din mâncarea servită la Jocurile Olimpice, atât sportivilor, cât și spectatorilor, va proveni din Franța, restul de 20% fiind destinat în mare parte pentru a satisface cererile speciale ale sportivilor.
Preparatul vedetă de la Jocurile Olimpice
Preparatul vedetă la Jocurile Olimpice, care a stârnit interesul lui Würz, este unul familiar multora, mai ales în rândul românilor și în timpul postului – falafelul. „Am locuit în Berlin, iar falafelul de la vânzătorii ambulanți este foarte răspândit acolo. Mă simt nostalgic să pot servi asta la Jocurile Olimpice”, mărturisește el.
Într-un peisaj culinar dominat de preparate sofisticate și inovații gastronomice, falafelul va fi o prezență remarcabilă, aducând un gust familiar și un omagiu bucătăriilor tradiționale.