Incidentul, relatat de The Guardian, a provocat indignare la nivel național, iar autoritățile sunt acum presate să ofere explicații.

O eroare cu consecințe grave

Copila, care are dificultăți de comunicare din cauza unei dizabilități, traversa un pod în nordul orașului Hamilton atunci când a fost abordată de polițiști. Aceștia au presupus, în mod eronat, că este o tânără de 20 de ani, pacientă a unui spital local, care fusese declarată dispărută.

În urma confuziei, fetița a fost transportată la spital și internată într-o unitate de psihiatrie intensivă. Deși una dintre asistente a observat că „seamănă cu un copil”, internarea a continuat fără verificări suplimentare. Raportul oficial al Ministerului Sănătății arată că, din cauza dizabilității sale, fetița nu a putut clarifica identitatea sa.

Tratament administrat în mod eronat

Refuzând să ia medicamentele prescrise, copilul a fost imobilizat și injectat cu antipsihotice, tratament rar administrat minorilor. Personalul medical a acționat sub falsa impresie că are de-a face cu un adult, fapt menționat în raportul oficial.

Abia după 12 ore de confuzie, poliția și-a dat seama de greșeala comisă și a contactat familia fetiței, care o căuta disperată.

Richard Sullivan, oficial al Ministerului Sănătății, și-a exprimat regretul profund pentru incident: „Îmi cer scuze față de fetiță și familia ei pentru trauma și suferința prin care au trecut. Raportul este dur, dar necesar pentru a preveni astfel de situații în viitor.”

Premierul Noii Zeelande, Christopher Luxon, a catalogat situația drept „incredibil de dureroasă și îngrijorătoare” și a anunțat deschiderea unei anchete pentru a stabili cum a fost posibilă o astfel de eroare. 

Incidentul, petrecut pe 9 martie, a intrat acum în atenția autorităților, care promit măsuri stricte pentru a evita repetarea unor astfel de greșeli.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *