În cadrul întâlnirii cu liderii PSD și PNL din județ, Antonescu a evidențiat rolul strategic al regiunii Dobrogea și al județului Constanța în arhitectura de securitate a României și a NATO.
„Baza de la Kogălniceanu, punct esențial în sistemul de securitate actual al României şi al NATO, este tot la dumneavoastră şi iată că în felul acesta Dobrogea şi Constanța pot deveni şi se pot consolida nu doar ca poartă de respirație economică şi energetică a Uniunii Europene, ci pur şi simplu ca punctul cheie din flancul estic al NATO.”, a declarat Crin Antonescu, candidatul la prezidențiale.
El a precizat că „toate aceste perspective sunt garantate de un președinte care să aibă aceste obiective, care să aibă priceperea de a le urmări, consecvența de a găsi posibilitățile cele mai rapide şi cele mai eficiente de a le atinge şi care împreună, pentru că altfel nu se poate, cu guvernul, cu majoritatea parlamentară şi cu administrația locală să construiască şi să îndeplinească linie cu linie, zi cu zi, an cu an, proiecte de anvergură pentru această ţară”.
„Pentru asta candidez, pentru asta partide care alcătuiesc coaliţia majoritară, astăzi, sunt împreună. Noi trebuie să înțelegem următorul lucru: nu are altcineva decât noi de realizat asta. Nu putem sta deoparte, nu ne putem uita, nu putem asista, să vedem ce se întâmplă. Pentru că se întâmplă cu noi, cu ţara noastră, cu comunitățile noastre, cu planurile noastre. La aşa ceva nu poţi aștepta. Istoria nu te așteaptă, istoria nu te invită, şi dacă eşti responsabil, mai ales în calitatea de lider al unei comunități, lider al unui judeţ, de lider al unui partid, al unei organizaţii, trebuie să înţelegi că a face politică înseamnă asta. ”Politica nu-i birocraţie. Politica este energie, este credinţă, este decizie. Şi sunt momente în care ea te pune într-o situaţie aproape de luptă, aşa cum domnul primar Chiţac spunea, te pune în ordinea de bătaie şi trebuie să dai bătălii care sunt pentru viitorul ţării tale, pentru bunăstarea ţării tale şi pentru democrația din ţara ta. Noi astfel de bătălie avem de dat. Suntem împreună, cred, cu toţi oamenii care înţeleg că în România nu putem dărâma ceea ce am construit, cu greu, în timp, dar şi că trebuie schimbat tot ceea ce poate şi trebuie să fie schimbat.”, a completat Crin Antonescu.
Crin Antonescu: „Noi nu ne proclamăm antisistem, dar înţelegem în acelaşi timp că în interiorul sistemului, în funcționarea partidelor, a clasei politice, trebuie făcute schimbări”
„Noi nu suntem antisistem. Noi nu ne proclămăm antisistem. Noi înţelegem prin sistem democrația din România, pluralismul din România, Parlamentul, partidele politice, majoritatea, ca şi opoziţia, la fel de legitime, dar înţelegem în acelaşi timp că în interiorul sistemului, în funcţionarea sistemului, a partidelor, a clasei politice, trebuie făcute schimbări. Schimbări încât noi, ca politicieni, să răspundem exigenţelor cetăţenilor, care sunt din ce în ce mai mari, care nu se mai mulţumesc cu faptul că am realizat ceva, ci măsoară cât puteam realiza mai mult decât am făcut-o, şi în felul acesta, cu această conştiinţă şi cu această responsabilitate, să mergem mai departe. Eu despre aceste lucruri vorbesc în campanie electorală. Eu nu vorbesc despre organizarea campaniei, care este o chestiune strictă a partidelor, care ştiu să facă asta şi dacă vor o fac.
E vorba pur şi simplu de lumea noastră aşa cum am construit-o în 35 de ani, cu libertatea şi realizările ei, care trebuie apărată şi de şansa de a face schimbări necesare în perspectivă.
Pentru asta însă avem nevoie de stabilitate, avem nevoie de pace, avem nevoie de proiecte şi oameni care le pot duce la bun sfârşit. Eu cred că oamenii aceştia sunteţi dumneavoastră, sunt în întreaga ţară oameni ca dumneavoastră şi pentru mine, în calitate de candidat pe care îl susţineţi, este o onoare pe care o voi duce cu toată dedicaţia, cu toată energia şi cu toată încrederea mea până la sfârşit.”, se arată în discursul ținut de Crin Antonescu la conferința de la Constanța,