Captură după declarația olografă dată de Crin Antonescu

De asemenea, într-o fotografie prezentată de Realitatea Plus, Crin Antonescu apare într-un grup de prieteni, între care și Ștefan Iordache, cel care a încercat să fugă din România comunistă, dar nu a reușit. Așa cum se proceda în astfel de situații, persoane din anturajul bărbatului, între care și Antonescu, au fost interogate de Securitate, pentru a se stabili legăturile cu astfel de acțiuni care erau condamnate de codul penal comunist.

Niciunul dintre apropiații lui Costache n-a făcut declaranții compromițătoare la adresa acestuia, așa că acesta a putut încerca din nou să părăsească țara și chiar a reușit, stabilindu-se în Canada. De altfel, chiar cel vizat a declarant, pentru un post TV, că a avut deplină încredere în Antonescu și dacă acesta l-ar fi trădat, nu reușea să fugă din România.

Costache a dezvăluit că l-a rugat pe Antonescu ca abia la 2 săptămâni după plecarea sa să le transmit părinților ce s-a întâmplat.

În anii ’70 dar mai ales ’80, când societatea românească era închistată în supunerea generală față de totalitarismul ceaușist, fuga românilor în Occident a reprezentat singura formă de respingere a regimului care s-a manifestat tacit şi a avut o amplitudine de fenomen, notează un studiu pe această temă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *