”Atacurile politice şi din păcate unele de cea mai joasă speţă nu îşi au locul într-un dialog care ar trebui să fie politic, competiţional. Pe de altă parte, trebuie să ţii cont că ei vorbesc despre partenerii lor la guvernare. Pare că ei au rolul unor piromani politic care, după aceea, solicită temperare. Nu înţeleg, sincer vă spun, la ce folosesc aceste provocări pe care le lansează la adresa PNL şi nu înţeleg atitudinea asta de a se hrăni politic doar din scandal şi din aceste atacuri”, a spus Ionuţ Stroe.
El a precizat că se aştepta ca evenimentul de sâmbătă să aibă un caracter electoral şi să oferteze electoratul cu soluţiile pe care le propun şi cu candidatura domnului Ciolacu, nu cu aceste atacuri de o agresivitate nemaiîntâlnită la adresa liberalilor.
”Eu sper ca cel puţin de acum înainte, partenerii unei coaliţii de guvernare să se abţină la a declaşa crize politice, şi, mai mult decât atât, sper că va exista cel puţin în ultima fază, un gram de înţelepciune şi decenţă să eviţi astfel de exprimări şi atacuri care nu au absolut nicio legătură cu stabilitatea la guvernare. Nu pot anticipa, am spus ce facem noi, suntem angajaţi în această coaliţie care asigură stabilitatea politică a acestei ţări şi ce decurge din ea, mă refer la stabilitate economic, la zona de securitate, extrem de importantă”, a precizat purtătorul de cuvânt al PNL.
Liberalul a completat că nu ştie ce vor face social-democraţii sau la ce se aşteaptă, în condiţiile în care atacă furibund iar acest eveniment al lor, de sâmbătă, a fost exclusiv despre PNL.
Despre rămânerea la guvernare, Ionuţ Stroe a subliniat că cel mai important lucru şi decisiv este votul românilor din această toamnă.
”În condiţiile în care ei consideră că zona de dreapta a politicii româneşti este demnă de încrederea publică şi ne vor acorda şi votul, vom merge pe linia noastră. Dacă nu, politica până la urmă este o formă de dialog, de negociere, de compromis. Această coaliţie nu s-a format ca urmare a apropierii ideologice, ba din contră, cele două partide, în decursul vremii s-au războit politic, ci urmare a unui compromis. Era singura soluţie care îţi asigura, la nivel de aritmetică parlamentară, suficient suport pentru un guvern funcţional. Altfel, probabil am fi ajuns la alegeri anticipate, la instabilitate politică, la lucruri nedorite care să fi influenţat negativ economia şi mai ales, de ce nu, securitatea”, a explicat el.