„Deocamdată sunt dor certuri, nu ruperi majore. Este coaliția care a mers cel mai mult și cu cele mai puține scandaluri de fond, din ultimii ani. După alegeri, diferitele grupuri din ambele partide, văd altfel colaborare între cele două formațiuni. Deși, cred că mulți văd varianta candidatului comun singura facilă. Dar, problema este că fiecare partid vrea să-și vadă președintele drept candidat unic. Negocierile încă se derulează și vor mai dura ceva timp. În politică se pot negocia multe lucruri. PSD e greu să cedeze funcția de prim ministru. Dar, în același timp pentru primarii PSD și președinții de consilii județene, ar fi important să aibă candidatul PSD, dar pe ei îi interesează mai degrabă resursa, banii veniți de la centru! Dacă ne uităm la dinamica votului din Diaspora, lucrurile nu vor arăta la fel în toamnă.

 

Extremiștii au ajuns în Parlamentul UE și-au îndulcit discursul

Când Georgia Meloni candida în Italia, toată lumea se speria că vor ajunge extremiștii la conducere. Dar, premierul italian s-a dovedi a fi mai pro european decât mulți. Odată cu intrarea AUR în al treilea grup politic al UE (CRU) e mai tare decât grupul lui Macron, iar șeful acestui grup e premierul Italiei, despre care nu poți spune că este o extremistă. Creiere înfierbântate din PNL și PSD nu văd această modificare majoră la AUR. În diaspora, lider e AUR, iar după aceea vine Șoșoacă, PNL pe trei, iar PSD se poziționează abia pe patru.

Dacă cei doi președinți de partide nu vor înțelege că nu e momentul pentru aruncarea alianței în aer, atunci George Simion, cu un program populist, va câștiga teren mai mult decât arată sondajele. AUR e cu 14-15% iar cu ajutorul Diaspora, vor fi peste PNL. NU există riscul să nu intre candidatul Coaliției în turul 2. Un sondaj făcut în afara partidelor, ne arată că Ciolacu are 31%, Ciucă 20%, Simion locul 3, cu 14% Mircea Geoană. Cei doi lideri din Coaliție au sondaje pe masă, pentru că nu cred că poartă negocieri fără sondaje și intră în discuții fără o astfel de statistică. Cârstoiu a fost măsurat, dar a ieșit prost și care ne-au arătat că un candidat care …În politică, înțelegerile funcționează atâta timp cât ambele formațiuni au de câștigat. În fiecare partid există oameni care vor poziții de condus mai bune, de aceea ies oameni și susțin candidații. De obicei, politicienii care îi sprijină pe lideri sunt cei care nu sunt guralivi. În sânul partidului există grupuri care nu vor ca formațiunea din care fac parte vor să câștige. Politicienii gândesc egoist, deci nu e de mirare. Se gândesc mulți că dacă liderii câștiga, atunci încep să se teamă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *