Deocamdată, autoritățile din Marea Britanie au permis unei firme să fabrice carne artificială de pui doar pentru animalele de companie.
Situația nu este prea roz pentru acest proiect. Producerea unor cantități mari de carne este dificilă, iar oamenii sunt în continuare reticenți.
Pentru a obține carnea în laborator, specialiștii folosesc celule animale pentru a crea un țesut muscular asemănător cu cel pe care îl găsim la animalele sacrificate. În Europa, aprobările pentru astfel de produse se obțin foarte greu, așa că firmele din domeniu speră să se dezvolte mai mult pe alte continente.
Atât Statele Unite ale Americii, cât și Singapore au aprobat vânzarea de carne de pui produsă în laborator către oameni. Până acum, cantitățile comercializate au fost foarte mici.
La polul opus, Italia a devenit singura țară din lume care a interzis producția și comercializarea. Cercetătorii au protestat împotriva deciziei. Ei cred că legea va diminua lupta pentru protecția mediului.
O modificare legislativă împotriva cărnii artificiale a fost dezbătută, anul trecut, și în Parlamentul României.
Parlamentarii români vor lege împotriva cărnii produse în laborator