„Vorbim despre toate produsele care sunt procesate în România. Nu are treabă materia primă. Noi vorbim de produse procesate în România. În momentul de față, noi am luat o măsură foarte bună și s-a văzut. Și raportul Consiliului Concurenței referitor la plafonarea alimentelor de bază în România arată că aceste alimente au scăzut cu procente între 18 și 32%.

Față de anul trecut, la luna aceasta, atunci când a fost introdusă plafonarea adaosului comercial, zahărul a scăzut cu 24,1%. Știm că litru de ulei era undeva la 11, 12, 13 lei. Astăzi găsim ulei și cu 6 lei, 7 lei, 8 lei. Dacă vorbim de zahăr, zahărul era undeva la 10, 11 lei. Acum găsim zahăr și cu 5,5 lei. Morcovii, în momentul de față, au înregistrat o scădere de minus 37,8%. Cartoful, față de anul trecut, are o scădere de 31,2%”, a spus Florin Barbu.

Sebastian Burduja vrea liberalizarea pieței de energie. Plafonarea prețurilor ar putea fi eliminată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *